Kulturrådet söker verksjurist

Kulturrådet söker en verksjurist med placering i myndighetens stab. Staben är direkt underställd generaldirektören och ansvarar för juridiska frågor, personalfrågor och myndighetsövergripande utvecklingsarbete. Staben utgör också ett administrativt stöd för generaldirektören, styrelsen och ledningsgruppen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som tillsammans med våra kunniga medarbetare vill vara med och utveckla Kulturrådet och dess verksamhet. Du kommer att ge juridiskt stöd till Kulturrådets medarbetare inom alla förekommande rättsområden.

Du kommer bland annat att

  • vara juridiskt stöd inom det förvaltningsrättsliga området, där Kulturrådets handläggning av statsbidrag är en stor del,
  • ansvara för Kulturrådets upphandlingar och avtalsskrivningar,
  • vara dataskyddsombud och internt stöd i personuppgiftsrelaterade frågor, 
  • ansvara för Kulturrådets föreskriftsarbete,
  • stödja verksamheten i frågor om offentlighet och sekretess, 
  • arbeta med it-juridik,
  •  utreda frågor rörande statsstöd,
  • kvalitetssäkra myndighetsbeslut, 
  • medverka vid remissvar och yttranden och
  • vid behov beställa juridisk expertkompetens

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har en jur.kand- eller motsvarande juristexamen och mycket goda juridiska kunskaper. Du ska ha flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete med förvaltningsrättsliga frågor, gärna i statlig verksamhet.

Du har dokumenterad erfarenhet av att utreda frågeställningar utifrån juridisk metodik och har en förmåga att arbeta strategiskt.

Förutom tidigare arbete med liknande frågor är fullgjord notarietjänstgöring eller erfarenhet från departement meriterande.  Det är även meriterande om du har erfarenhet av bidragsgivning vid annan statlig myndighet.

Egenskaper

Du tycker om att arbeta tillsammans med andra yrkeskategorier för ett gemensamt mål, i projektform eller på annat sätt.

Rollen som stöd till verksamheten kräver att du är lösningsorienterad och kan angripa frågor utifrån ett brett perspektiv. Samarbetsförmåga, flexibilitet och en god pedagogisk färdighet vid samverkan med andra kombinerat med en hög grad av integritet är viktiga förutsättningar för arbetet. Du ska ha en vilja att utvecklas och ser en utmaning i att ta ansvar för nya områden.

Du är strukturerad och drivande med en förmåga att arbeta snabbt, självständigt och noggrant. Vidare är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska samt förmåga att visualisera och förklara komplexa juridiska frågor på ett enkelt och begripligt sätt. Du behöver ha lätt för att samarbeta och ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Du får gärna vara intresserad av konst- och kulturpolitiska frågor.

I urvalet lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kulturrådet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning. Kulturrådet tillämpar 6 månaders provtjänstgöring. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV, senast den 2018-01-21 till
jobba-44@kulturradet.se. Märk din ansökan med Dnr Pers 2017/44.

Kulturrådet är en myndighet under Kulturdepartementet. Genom att fördela statliga bidrag till aktörer inom olika konstarter arbetar vi för att stärka och utveckla kulturlivet i hela Sverige. Vi stöttar verksamheter som rör teater, dans, musik och annan scenkonst; litteratur, läsfrämjande och bibliotek; bild och form; samt museer och utställningar.

Kulturrådets kontor, där cirka 75 anställda arbetar, är beläget i Filmhuset på Gärdet i Stockholm. Våra lokaler är tillgängliga och vi arbetar i ett öppet kontorslandskap. Kulturrådet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla. Vi är angelägna om att arbetsplatsen i så hög grad som möjligt speglar samhället i övrigt.

YTTERLIGARE UPPLYSNINGAR

Upplysningar om tjänsten lämnas av personalstrategen Isa Seigerlund, tel. 08-519 264 47.

Fackliga företrädare 
Emil Hammar (Saco) och Fredrik Uhrzander (ST) nås via Kulturrådets växel, tel. 08-519 264 00

Header logo