Kulturrådet söker kommunikatörer

Kulturrådet växer. Vi har fått ett antal spännande uppdrag av regeringen och räknar med att rekrytera ett flertal medarbetare under våren. Nu behöver vi fler erfarna kommunikatörer som kan arbeta med pågående och nya uppdrag. Vi håller på att ta fram två webbplatser och har just lanserat ett nytt Intranät. Vill du vara med och bidra till utvecklingen från ett kommunikationsperspektiv så är det här arbetsplatsen för dig.

Läs mer om Kulturrådets verksamhet som genomförs med utgångspunkt i de nationella kulturpolitiska målen och om de nya uppdragen.

Som kommunikatör arbetar du på enheten för kommunikation i nära samarbete med övriga medarbetare. Kommunikationsenheten ansvarar övergripande för hela myndighetens interna och externa kommunikation. 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som tillsammans med våra kunniga medarbetare vill vara med och utveckla Kulturrådet och dess verksamhet. Du kommer att arbeta med extern och intern kommunikation och vara ett stöd i kommunikationsfrågor till Kulturrådets ledning och medarbetare.  I uppgifterna ingår att bland annat

  •  skriva och redigera texter,
  • delta i planering av större kommunikativa insatser som till exempel konferenser och mässor,
  • vara ett stöd till Kulturrådets medarbetare kring hur de kan arbeta strategiskt med kommunikation och ta fram kommunikationsplaner och andra underlag,
  • löpande webbpublicering och arbete med sociala medier,
  • hålla kontakt med externa leverantörer, till exempel teknisk support, filmare och fotografer,
  • hantera och utveckla digitala verktyg, till exempel för nyhetsbrev och inbjudningar, events, Google Analytics med mera, samt
  • viss omvärldsbevakning.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande med inriktning mot medier och/eller kommunikation. Du ska ha flerårig erfarenhet av kommunikationsverksamhet, gärna från kulturområdet och/eller offentlig förvaltning. Du ska vara en van och skicklig skribent.

Du ska ha goda kunskaper i webbpublicering, bildbearbetning och ha erfarenhet av arbete med sociala medier.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att filma och hantera redigeringsprogram. Kunskaper om kulturpolitik och kulturlivet i Sverige och internationellt är också meriterande, liksom kunskap om mångfaldsfrågor och erfarenhet av arbete med att nå ut till nya målgrupper.

Ett par av Kulturrådets nya uppdrag riktar sig till kommuner. Därför är kunskap om kommunal verksamhet meriterande.

Det är också meriterande om du kan skriva klarspråk och behärskar fler språk än muntlig och skriftlig svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Du tycker om att arbeta tillsammans med andra yrkeskategorier för ett gemensamt mål, i projektform eller på annat sätt. Du har god förmåga att snabbt sätta dig in i en fråga och kommunicera den till olika målgrupper.
Du är van att arbeta mot uppsatta mål och att följa upp och utvärdera insatser. Det är viktigt att du är strukturerad och drivande och har en förmåga att arbeta snabbt, självständigt, noggrant och håller deadlines. Vidare bör du vara van att ta egna initiativ och snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kulturrådet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Om anställningen

En av tjänsterna är en tillsvidareanställning, de andra tjänsterna är tvååriga visstidsanställningar. Kulturrådet tillämpar sex månaders provanställning.
Tillträde sker den 1 april 2018 eller efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV, senast den 21 januari 2018 till  jobba-46@kulturradet.se Märk din ansökan med Dnr Pers 2017/46. Uppge i ansökan om du söker tillsvidareanställningen, en av de tvååriga visstidsanställningarna eller båda.

Kulturrådet är en myndighet under Kulturdepartementet. Genom att fördela statliga bidrag till aktörer inom olika konstarter arbetar vi för att stärka och utveckla kulturlivet i hela Sverige. Vi stöttar verksamheter som rör teater, dans, musik och annan scenkonst; litteratur, läsfrämjande och bibliotek; bild och form; samt museer och utställningar.

Kulturrådets kontor, där cirka 80 anställda arbetar, är beläget i Filmhuset på Gärdet i Stockholm. Våra lokaler är tillgängliga och vi arbetar i ett öppet kontorslandskap. Som arbetsplats präglas Kulturrådet av strävan efter frihet från diskriminering och efter lika möjligheter för alla.

YTTERLIGARE UPPLYSNINGAR

Upplysningar om tjänsterna lämnas av vikarierande kommunikationschef Bongi MacDermott, telefon 08 519 264 69

Fackliga företrädare
Emil Hammar (Saco) och Fredrik Uhrzander (ST) nås via Kulturrådets växel, telefon 08 519 264 00

Header logo