Kulturrådet söker en handläggare

Till enheten för scen, musik, bild och form. Sista ansökningsdag är 27 november.

Bakgrund

Kulturrådet söker en medarbetare som tillsammans med kollegor på Kulturrådet ska bidra till att skapa goda förutsättningar för en fortsatt utveckling av kulturområdet.

Du ska ansvara för arbetet med bidragsgivning inom området musik (fonogram). 

Arbetsuppgifter

  • bidragsgivning, uppföljning och analys
  • övriga främjande insatser
  • information och omvärldsbevakning,  
  • företräda Kulturrådet i externa sammanhang

Arbetet innebär många interna och externa kontakter och arbetsuppgifterna förutsätter att du är van att jobba såväl självständigt som i samverkan med andra.

Kvalifikationer

  • akademisk examen med samhällsvetenskaplig eller humanistisk inriktning alternativt annan adekvat examen eller motsvararande kunskaper arbetsgivaren prövar vara likvärdig 
  • flerårig erfarenhet av arbete inom kulturområdet med fokus på musik
  • god kunskap om och stort intresse för kulturpolitik
  • uppdraget ställer stora krav på analytisk förmåga, helhetstänkande och kommunikativförmåga
  • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Egenskaper som noggrannhet, förmåga att kunna hantera många uppgifter samtidigt och hålla deadlines är viktiga. Du har förmåga att bygga och utveckla goda relationer.

Meriter

Erfarenhet av bidragshantering och offentlig förvaltning är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från olika delar av konst- och kulturområdet.
Det är även meriterande om du behärskar fler språk än svenska och engelska samt har samt har goda kunskaper i Officepaketet.

Du ska ha en mycket god kommunikativ förmåga såväl muntligt som skriftligt. Du ska vara noggrann, lyhörd och strukturerad. Du har lätt för att samarbeta och knyta kontakter samt vill bidra till att uppfylla myndighetens mål.

Kulturrådet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Anställningen

Anställningen är en visstidsanställning på heltid fram till och med 31/10 -2018. Tillträde efter överenskommelse.

Kulturrådet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV, senast den 27/11, 2017 till
jobba-37@kulturradet.se. Märk din ansökan med Dnr Pers 2017/37.

Kulturrådet är en myndighet under Kulturdepartementet. Genom att fördela statliga bidrag till aktörer inom olika konstarter arbetar vi för att stärka och utveckla kulturlivet i hela Sverige. Vi stöttar verksamheter som rör teater, dans, musik och annan scenkonst; litteratur, läsfrämjande och bibliotek; bild och form; samt museer och utställningar.

Kulturrådets kontor, där cirka 75 anställda arbetar, är beläget i Filmhuset på Gärdet i Stockholm. Våra lokaler är tillgängliga och vi arbetar i ett öppet kontorslandskap. Som arbetsplats präglas Kulturrådet av strävan efter frihet från diskriminering och efter lika möjligheter för alla. Mer information finns på vår hemsida: www.kulturradet.se

YTTERLIGARE UPPLYSNINGAR

Enhetschef
Veronica Lamppa Lönnbro 
Telefon: 08 519 264 81

Fackliga företrädare
Love Ander, SACO, Fredrik Uhrzander, ST
Telefon vx 08 519 264 00

Header logo