Bild från Natural History Museum i London där delar av konferensen Museum Next hålls. Foto: Museum Next

Konferenser

Här listar vi europeiska konferenser och andra mötesplatser som kan vara intressanta för dig som arbetar med internationellt kultursamarbete.

Bryssel

EYCH 2018: International Perspectives Forum

Tid: Heldagsmöte 23 april.
Plats: Palais des Académies
Anmälan: Sker online, senast 15 april

Internationella perspektiv på kulturarvsåret, det är fokus för mötet som arrangeras av the Cultural Diplomacy Platform, EU:s plattform för kulturdiplomati. Under dagen blir det samtal och paneldebatter. Mötet riktar sig till personer med intresse för internationellt samarbete kring kulturarvsfrågor.

Mer information finns här.


Wrocław, Polen

Shaping a European Capital of Culture

Tid: 14-17 maj
Anmälan:
Sker online, senast 31 mars

Konferensen riktar sig till personer och organisationer som arbetar med och/ eller intresserar sig för urban kulturutveckling i olika former i europeiska städer. Bland talarna finns bland annat Caroline Kadziola, översättare, som var chef för internationella relationer i samband med att Mons var europeisk kulturhuvudstad 2015, och Fredrik Lindegren, kulturchef i Umeå, som var konstnärlig programchef när Umeå var europeisk kulturhuvudstad 2014.

Konferensen är ett bra tillfälle för den som arbetar för att en specifik stad ska bli europeisk kulturhuvudstad.

Mer information finns på konferensens webbplats.


London

Museum Next

Tid: 18-20 juni
Plats: Exhibition Road, på Naturhistoriska Museet, Science Museum och Victoria and Albert Museum
Anmälan: Sker online, här

Återkommande internationell konferens för museer runtom i världen. Fokuserar på vad som är på gång inom branschen och internationellt nätverkande. Under konferensdagarna håller en mängd talare presentationer på olika teman som alla har med museer att göra på olika sätt. Nina Simone, chef för Santa Cruz Museum of Art & History, och Jérémie Michael McGowan, chef för Nordnorsk Kunstmuseum, är två av talarna.

Mer information finns på konferensens webbplats.


Berlin

Sharing Heritage, Sharing values

Tid: 21-22 juni
Plats: Olika lokaler i Berlin och Potsdam
Anmälan: Sker online

Som en del av Europaåret för kulturarv arrangeras en internationell konferens i Berlin av Europa Nostra, preussiska kulturarvsstiftelsen (SPK) och tyska kulturarvskommittén (DNK). Konferensen riktar sig till beslutsfattare inom kulturarv, representanter från europeiska institutioner, medlemsstater och organisationer i civilsamhället.

I anslutning till konferensen kommer olika evenemang arrangeras av europeiska och tyska organisationer den 18-20 juni och den 23-24 juni.
Anmälan kan göras online från och med mars.

Läs mer på konferensens webbplats.

Header logo